0 kommentarer

Westend af Jeff Matthews

af d. 11. juli 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

427

Udgivet

2007

ISBN

978-87-11-29287-7

 

“Westend” er en dyster Vesterbrokrimi som er skrevet i ren gunzostil. Stilen er rå og beskidt og enkelte steder rimelig morsom. Men mest er det en dyster fortælling om livet på stenbroen mellem narkomaner, ludere, hardcore kriminelle, naive tilflyttere og almindelige gamle alkoholikere der roder i skraldespandene.

Romanens underliggende tema er trafficking, hvor piger fra østeuropæiske lande bliver tvunget til Danmark for at leve et liv i prostitution, uden at være i stand til at kunne vælge det fra og rejse hjem igen. Det er hvid slavehandel og et menneskeliv er ikke en krone værd, hvis ikke det kan sprede ben.

I “Westend” følger man tre hovedpersoner.

Den ene er David som lige er flyttet til Vesterbro fra provinsen. Han er en glad og meget naiv dreng, som skal til at studerer på DTU. For at tjene lidt penge til studierne får han job som natportier på et snusket hotel i gaden Westend, og her møder han luderen Nana, som han forelsker sig håbløst i.

Den anden hovedperson er Knüt, som er en high roller, en professionel gambler og stofmisbruger, For ham er livet en lang fest og tiden står aldrig stille. Han kører hele tiden med fuld tryk på, altid på vej mod den store gevinst.

Den tredje hovedperson er politimanden Konstantin. Han er vokset op på Vesterbro og kender gaderne, stilen og mange af the bad guys. Da en østeuropæisk stripper forsvinder og ligene af flere piger begynder at dukke op, kommer Konstantin på sin måske livs største opgave og konfronteres af sine egne dæmoner.

De tre hovedpersoners fortællervinkler krydses mange gange, så man får den samme historie genfortalt fra flere vinkler. Det giver selvfølgelig nogle spændende vinkler på historien, men jeg synes det overdrives lidt for meget alligevel, og kommer til at virke en anelse trættende.

Fortællerstilen er rå og direkte, og hovedpersonernes jargon er afstumpet og lige ud af landevejen, hvilket egentlig fungerer ret godt. Men det overdrives dog lidt når den unge naive David også kommer til at tale sådan.

Men læs “Westend” for den gode krimi den er. Tema, handling og hovedpersonerne er hundrede procent nutidige. Dette er en roman der foregår lige her og nu i dagens Danmark. Og det har man ikke svært ved at forstå, hvilket måske egentligt er bogens styrke.

Er man til Vesterbrokrimier bør man bestemt læse ”Westend”.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter