0 kommentarer

The sixth wife af Suzannah Dunn

af d. 14. maj 2008
Info
 
Sideantal

302

Udgivet

2007

ISBN

0-00-722972-0, 978-0-00-722972-7

 

Som en af de få slap Katherine Parr godt fra at være gift med Henry VIII, med både livet og økonomien i orden – Men det er ikke dette ægteskab, denne bog beskriver. Den viser, at hun overlevede ham, at hun endda nåede at få et liv efter ham. Men desværre ikke et let liv, som det berettes af enkedronningens betroede veninde, Cathy. Cathy, der er med hende til det sidste. Man ser gennem hende både Katherine stige højt op på lykkens tinder gennem det nye ægteskab med Thomas Seymore, og ligeledes hvordan det ender med at slå hende ihjel til slut.

De første mange sider er alt stille og roligt – Bogen foregår uden de store handlinger; dog aner man, hvor der kan ske en katastrofe. Pludselig er alt dog vendt på hovedet, utænkelige handlinger finder sted – Forræderi i allerhøjeste grad! Bogen tager en lidt uventet drejning, hvilket kun taler til dens fordel.

Bogen er sådan set okay, men ikke en af de bedste jeg har læst om denne periode. Den starter lidt for stille og roligt ud næsten, men bliver bedre og bedre som den skrider frem – Med flere og flere hemmeligheder og mere eller mindre sande rygter. Man føler for nogen, og om andre bliver man mere og mere i tvivl; er de virkelige “gode”?

Som der står på forsiden om den stakkels Katherine: “She survived Henry VIII to be betrayed by love.”

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter