0 kommentarer

Vintermørke af Birgithe Stender-Jensen

af d. 10. september 2019
Info
 
Sideantal

349

Udgivet

2019

ISBN

9788799945979

Udgave

1. oplag 1. udgave

 

Vinteren 2010, snestormen hærger Bornholm, og der er ikke tale om en idyllisk julekulisse, men om en hel ø begravet i sne. Det er da heller ikke juleidyl der præger klippeøen. Politiet står med ikke mindre end tre sager der bliver besværliggjort af snemasserne. En ildspåsættelse, et barnelig og en mulig østeuropæisk kvinde, der har forsøgt at tage sit liv ved at hoppe i Rønne havnen. Jo, efterforsker Camilla Ambrosen og hendes kollegaer har mere end rigeligt at se til. Tiden går og det ene blinde spor følger det andet.

Den unge kvinde der er anbragt på psykiatrisk afdeling, er ikke til at slå et ord af. Ingen har set eller hørt noget i forhold til branden, og barnet de har fundet er ikke meldt savnet. Camilla fornemmer at tingen hænger sammen, men kan ikke finde den røde tråd, først da det er for sent falder brikkerne på plads.

Samtidig med at vi følger opklaringsarbejdet, får vi flashback fra tiden 2003 og frem til nu. Beretninger om hændelser der er sket i forskellige menneskers liv, og langsomt begynder der at tegne sig et uhyggeligt, ondt  og skræmmende billede af hvad det er for kræfter der ligger bag.

Vintermørke er Birgithe Stender-Jensen (1961) debut som krimiforfatter, og tænkt som den første i en planlagt serie om Camilla Ambrosen. Birgithe Stender-Jensen er født og opvokset på Bornholm, og har tidligere skrevet noveller og korte fortællinger. Jeg synes det er en rigtig god debut. Skrivemåden er indlevende og tiltaler mig, og jeg synes Birgithe Stender-Jensen får beskrevet sit persongalleri godt. Så jeg vil glæde mig til at læse om de næste uhyrligheder der folder sig ud på Bornholm.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter