0 kommentarer

Når solen ikke skinner af Esther Enig

af d. 10. september 2019
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

285

Udgivet

2019

ISBN

9788793835085

Udgave

1. udgave

 

Andrea er lige vendt tilbage til 2.g efter en sommerferie, der har rykket ved hendes selvopfattelse. Hun har erkendt for sig selv, at hun nok er lesbisk, men erkendelsen har ikke bundfældet sig endnu. Pludselig ser hun veninderne i et andet lys, og har svært ved at finde ud af sig selv og sine følelser. Det bliver ikke bedre af, at hun til den første skolefest ender sammen med den vildt smukke Solveig. De ender op som kærester, men det er ikke uden problemer, og Andrea får hårdt brug for sin bedste ven Lukas, der er åben bøsse og kender til de følelser der rører sig, når man ikke lige er helt som de andre.

Bogen er rigtig god, og fanger de sindsstemninger og tanker Andrea har meget fint. Jeg er sikker på at den vil kunne hjælpe mange der står i en identitetskrise, dels med at sætte ord på sine følelser, men i lige så høj grad den styrke der ligger i ikke at være alene med sine problemer. Betydningen af venner og venskaber spiller også en stor rolle. En flot debut, men, sproget er lidt tyndt, jeg er dog ikke i tvivl om Esther Enigs evner som forfatter, og er sikker på vi i fremtiden vil få flere gode bøger fra hende.

Når solen skinner er en YA bog målrettet de 14 til 16 årige, men har også meget at byde på for ældre læsere. Esther Enig (2002) går i 2.g. og har tidligere gået på Venø Efterskoles forfatterlinje, og der var her hun fik ideen til bogen. “Her fandt jeg pludselig selv en ny venindegruppe. Det var hårdt – alt føles voldsomt, når man er ung og i særdeleshed på en efterskole. Ved at skrive om det kunne jeg få mine følelser ud. Det er jo noget af det gode ved at skrive – man kan udtrykke sine følelser, og det er befriende,” fortæller Esther Enig, som altid har elsket både at læse og skrive.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter