0 kommentarer

Vanddiamanter i spil af Bertill Nordahl

af d. 10. marts 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

374

Udgivet

2009

ISBN

978-87-89900-50-6

 

Dette er en roman, hvor hovedpersonerne har det tilfældes, at de har gået på samme fødselshold i 1978. Tredive år senere sætter en hændelse i kredsen omkring Fødekæden en bølgebevægelse i gang i de enkelte personers liv og de relationer, som de har til hinanden. Få måneder senere er intet, som det var før.

Vi følger 5 forskellige par, forskellige i uddannelser og forskellige i livsholdninger.
Vi møder kunstmaleren Niels Dahl og hans kone Solvej, som er et kunstnerægtepar, hvor Niels indleder et forhold til Lone, som sammen med sin mand Keld også er en del af fødekæden. Dette forhold har for Lones vedkommende kun seksuel værdi, hvilket er en del frustrerende for Niels.

Ligeledes har Jørgen, som er gift med Birgitte, en hed affære med Jørgen, begge også medlemmer af fødekæden. Dette forhold ender tragisk.

Mogens får et godt venskab til Susanne, som er fraskilt.

Lone Hein Sørensen og Bertill Nordahl har gennem 374 sider prøvet at fortælle ovennævnte
Fødekædes medlemmers historie på en noget plat måde, idet mere end halvdelen af bogen, som beskriver Niels’ og Lone’ affære, samt beskrivelsen af Jørgens og Brittas affærel, er skrevet i et temmelig vulgært sprog – eksempler udelades.
Den eneste personbeskrivelse, som er interessant og velskrevet, er beskrivelsen af læreren Susanne og hendes venskab med Mogens.
Susanne er lidt træt af sin læregerning; men har gode interesser, som for eksempel at skrive digte og andet.

Et er, at det danske sprog desværre bliver fattigere og fattigere; men man behøver ikke at anvende så vulgære ord, som det her er tilfældet.

Det var lige før at bogen var blevet lagt til side på grund af dens ensformighed og det vulgære sprogbrug.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter