0 kommentarer

Papmaché-reglen og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling af Hella Joof

af d. 12. december 2016
Info
 
Sideantal

202

Udgivet

2016

ISBN

978-87-02-18781-6

Udgave

1. udgave, 4. oplag

 

Hella Joof (født 1962) er måske bedst kendt som skuespiller, filminstruktør og komiker, men hun er faktisk også forfatter til intet mindre end 4 bøger, hvoraf den seneste hedder ”Papmaché-reglen”.

”Papmaché-reglen” er en bog, der handler om livet og om de uskrevne regler, man bør følge, hvis man vil forsøge at føre sig et bare nogenlunde tilfredsstillende liv, hvor man er glad og tilfreds. Det er faktisk også en bog om, hvad man ikke skal gøre, hvis man vil bibeholde sin sunde fornuft og livsglæde. Ret beset kan man med en vis ret kalde ”Papmaché-reglen” for en regelbog eller en bog med gode råd – om man så vil følge disse regler eller gode råd, er naturligvis helt op til en selv.

Et par af reglerne, som Hella Joof opsætter er:

1) Lad være med at lyve – medmindre vi er ude i en nødløgn så du kan undgå at såre andre menneskers følelser
2) Walk the talk-reglen. Denne regel går ud på, at man ikke skal prædike noget man ikke selv kan overholde. Lad derfor være med at brokke dig over hvor uopdragne andre menneskers børn er, og brok dig ikke over at andre er miljøsvin, hvis du selv kaster cigaretskod i naturen og ikke køber økologiske varer. Du skal med andre ord leve op til dine egne idealer, men forsøge at lade være med at dømme andre, fordi de har et andet værdisæt end dig.
3) Vær glad for de ting, der går godt. Også de små ting. Du må gerne være glad over, at du fandt en parkeringsplads eller at et møde gik godt – men husk for pokker at glæde dig over de små ting, så du ikke ender med at blive gammelbitter på tilværelsen.

”Papmaché-reglen” er en let læst bog, der får læseren til at smile.

De fleste læsere vil kunne genkende situationer fra eget liv i de eksempler, der nævnes i bogen, og jeg tror derfor, det er en bog, som vil falde i de fleste læseres smag.

Der er tale om en humoristisk bog med udmærkede pointer, men det er nok ikke en bog, der kommer til at vinde nogle litterære priser. Men – derfor kan det jo godt være en udmærket bog alligevel – og det ER faktisk en ganske udmærket bog, vi har med at gøre her.

”Papmaché-reglen” er både morsom og sprudlende, og jeg følte mig godt underholdt, mens jeg læste bogen. Skulle man have lyst til at læse en let og levende bog i sin juleferie, er ”Papmaché-reglen” et godt bud på en sådan bog – så læs bogen og brug et par timer på at smile og nikke genkendende for dig selv, mens du læser ”Papmaché-reglen”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter