0 kommentarer

Under en sort himmel af Inger Wolf

af d. 19. august 2014
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

340

Udgivet

2013

ISBN

9788493995980

Originaltitel

Under en sort himmel

Udgave

1.udgave

 

Det hænder jævnligt at Saxo.com i en meget begrænset periode, kaster e-bøger i grams til alle interesserede. Jeg plejer at downloade disse e-bøger, dels fordi de er gratis, og dels fordi jeg på den måde stifter bekendtskab med en masse litteratur (primært krimier) jeg ellers ikke ville tage ned fra hylderne. “Under en sort himmel” er en af disse gratis e-bøger.

I Anchorage, Alaska findes en dansk vulkanforsker, hans kone og søn skudt i deres hjem. Drabsmanden har placeret ofrene omkring et bord med et dukkehus og en bunke aske, men der mangler én: familiens 11-årige datter.
Politikommissær Daniel Trokic bliver sendt fra Århus til Alaska for at bidrage til efterforskningen. Her bliver han sat sammen med kriminalassistent Angie Johnson, og snart går jagten gennem statens storslåede, men barske natur. Mens et vulkanudbrud truer, forsøger de at finde drabsmanden og den savnede pige, inden det er for sent.

“Under en sort himmel” er faktisk rigtig spændende. Inger Wolf holder kortene tæt til kroppen hele vejen igennem, uden at det går ud over handlingen og flow’et i bogen. Som læser er man således med på en “gætter” hele vejen, og først til sidst finder Trokic og Johnson deres gerningsmand, uden at man – eller i hvert fald jeg – har regnet det ud for 150 sider siden.
Undervejs bliver der også plads til lidt fakta om vulkaner, uden at det bliver for meget og for påtaget. Mange gange oplever man hvordan forfattere overlæsser deres bøger med fakta som de har støvet op, i så rå mængder at de bremser den fremadskridende handling (muligvis ud fra devicen: “Nu har jeg fundet det, så ska’ de også ha’ det!”). Inger Wolf får endda plads til nogle rigtig flotte beskrivelser af Alaska’s storslåede natur – igen uden at det kammer over.

“Under en sort himmel” var alt i alt, en rigtig god og positiv læseoplevelse.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter