0 kommentarer

Washington dekretet af Jussi Adler-Olsen

af d. 22. juni 2009
Info
 
Sideantal

634

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-9437-4

Udgave

3

 

Handlingen foregår nogle år ud i fremtiden, hvor den nyvalgte præsident Bruce Jansens gravide kone bliver myrdet, mens han er ved at stige op på præsidenttronen. Hans første kone led samme skæbne, og nu er man rigtig bekymret for både præsidentens mentale helbred samt USA´s skæbne. Især er Doggie Rogers, som har hjulpet til med valgsejren, yderst bekymret. Hun har kendt præsidenten i mange år, var som barn med i Kina, da hans første kone blev myrdet, og ikke mindst er det hendes far, der sidder på dødsgangen pga. mordet på den sidste kone. Bekymringerne er ikke forgæves, præsidenten går amok og indfører Washingtondekretet med alskens forbud, aflytninger, paranoide forestillinger og Det Hvide Hus (altså kun de mest trofaste) får Carte Blanche – selvfølgelig for at holde ro og orden i USA.
Alt dette resulterer i kaos, paramilitære organisationer samler sig i hele landet, Doggie må flygte, hendes far står for henrettelse for en dåd han måske ikke har gjort, vicepræsidenten vil være præsident i stedet for præsidenten osv.

Jeg er en stor fan af Jussi Adler-Olsen efter at have læst “Og hun takkede guderne”. “Washington Dekretet” er da også utrolig velresearchet på kryds og tværs. Han brillierer med særdeles godt kendskab til den amerikanske forfatning og arbejdet i Det Hvide Hus.
Der er spænding og gode historier i bogen. Man bliver introduceret til alskens forskellige personligheder – bl.a. dukker Peter de Boer op med sin nye kone (læs “Og hun takkede Guderne” – hvilket var et dejligt gensyn).
Dog må jeg sige, at bogen er lidt af en mursten – og som læser mistede jeg gnisten pga. alle de personer, steder, forviklinger osv. Det tager fx ca. 100 sider at få handlingen i gang.

Undertegnede er stadig nysgerrig efter at læse resten af hans bøger.
Guggi

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter