0 kommentarer

Tusmørkekrigen af Chris Wooding

af d. 6. maj 2006
Info
 
Sideantal

326

Udgivet

2000

ISBN

87-14-19682-4

Originaltitel

Broken sky

Udgave

1.udgave

 

”Tusmørkekrigen” er rigtig god, og man kan virkelig leve sig ind i historien. Man føler sig hensat til en anden verden, og den manga-inspirerede handling er morsom, medrivende og actionpræget.

De to søskende Kia og Ryushi har levet i uvidenhed, isoleret fra omverdenen, og da deres far, som har givet dem åndesten og lært dem at kæmpe, en dag bliver myrdet og deres hjem bliver ødelagt, må de to drage ud i verden sammen med den mystiske pige Elani, og de finder ud af, at verdenssituationen er kritisk, og at deres perfekte forestilling af Dominioner-riget muligvis er fuldstændig fejlagtig.

“En let raslen af grus, usynlig og knap hørbar. Ryushi frøs, hans krop blev stiv. Hans knoer blev hvide, da han greb fæstet på sit sværd og holdt det roligt foran sig. Langsomt blev hans øjne smallere, han drejede hovedet og så sig over skulderen i den retning, lyden kom fra.” (s. 7)

Fra starten er der intens spænding og hæsblæsende action. ”Tusmørkekrigen” indbefatter mange mystiske væsner, parallelle verdener, mystiske forbindelser mellem personer, kærlighed, sorg, forræderi og kamp mod ondskaben. Bogen omhandler magi og kun fantasien sætter grænser for sceneriet, der udspiller sig i ens hoved. Den medrivende fortælling og Chris Woodings flotte skrivestil gør, at der dannes en masse billeder på nethinden, og man bliver virkelig revet med af historien. Første del af ”Broken Sky” er absolut værd at læse og jeg anbefaler denne fabelagtige børnebog.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter