0 kommentarer

Troldmandens nevø af C. S. Lewis

af d. 10. maj 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

196

Udgivet

2005

ISBN

87-418-8113-3, 978-87-418-8113-3

Originaltitel

The Magicians's Nephew

 

“Troldmandens nevø” er den første bog i serien om Narnia. Bogens hovedperson er drengen Digory, der flytter til London for at bo hos sin halvskøre onkel og tante, sammen med sin alvorligt syge mor, mens faren er i Indien. Digory møder hurtigt nabopigen Polly og de bliver venner.

En dag går de to børn op på loftet, hvor de ikke må være og finder ud af at Digorys onkel har en masse ringe, der kan sende en til et andet sted.

Problemet er bare at han ikke ved hvilken ring der skal bruges for at komme ud og hvilken en til at komme hjem igen. De to børn prøver ringene og kommer til et sted fyldt med mærkelige væsner. Polly kommer ved et uheld til at vække en ond og meget magtfuld heks og det bliver starten på et hektisk kapløb med tiden for at få heksen stoppet inden det er for sent.

Men det lykkes, Digorys mor bliver rask igen, hans far kommer hjem fra Indien og Digorys far har arvet et stort hus ude på landet. Familien flytter og tager den halvskøre onkel med sig. Polly besøger dem i de fleste ferier. Historien er god og der er ikke nogle perioder, hvor handlingen går i stå, men det hele ender måske lidt for godt til sidst. Man stifter kun bekendtskab med venneparret Digory og Polly i den første bog. Digory har en lille rolle i nogle af de senere bøger, men Polly forsvinder helt efter bog 1. Det vil sige at læseren skal starte forfra i bog nr. 2.

Bogen er den første i en serie på 7 bøger:
1.Troldmandens nevø
2.Løven, heksen og garderobeskabet
3.Hesten og drengen
4.Prins Caspian
5.Morgenvandrerens rejse
6.Sølvstolen
7.Det sidste slag

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter