0 kommentarer

Troldkarlens hat af Tove Jansson

af d. 1. juli 2014
Info
 
Sideantal

146

Udgivet

1968

ISBN

87-562-0716-6

Originaltitel

Trollkarlens hatt

 

Kan en hat være magisk og hvis ja, hvad kan der ske med ting man smider i den? Det er et spørgsmål som Mumitroldene og deres venner må tage stilling til, da de finder en hat uden ejermand på en bjergtop. Denne hat er ganske særlig og dette opdager Mumitroldene hurtigt, da Mumimor putter æggeskaller i hatten, som de bruger som skraldespand en kort tid. Men æggeskallerne bliver ikke liggende længe, næ, de bliver skam på magisk vis små hvide skyer, som Mumitroldene og deres venner kan sidde på. Mumitrolden selv bliver også forvandlet og pludselig kan de andre ikke genkende ham, da han har taget form som en spøgelsesabe. Men heldigvis kan Mumimor altid genkende sin søn og sammen med Mumifar beslutter hun sig for at skaffe sig af med hatten. Mumitrolden går ud om natten for at gemme den sammen med Mumrikken, men det bliver ikke det sidste de ser til den.

Mumitroldene og deres venner beslutter sig for at nyde det gode vejr en dag og sejler ud til Haffnatternes ø, som ikke befinder sig alt for l
angt væk. Men de ankommer den dag det er Haffnatternes årsmøde, og hvis der er en ting som de Haffnatter ikke kan, så er det at snakke. Ikke alt går som det skal, men det ender da med at blive en god tur alligevel.

Denne bog er den første jeg har læst i rækken siden min barndom og den er virkelig skøn. Måske er den mest egnet til børn, men bag på bogen står der også “for voksne”. Janssons illustrationer er virkelig gode og det er en god blanding af både tekst og illustrationer (ingen af dem fylder for meget).

Alt i alt nogle små søde historier der er samlet i denne lille bog og den kan anbefales til enhver.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter