0 kommentarer

Mary Poppins in Cherry Tree Lane af P.L. Travers

af d. 1. juli 2014
Info
 
Sideantal

90

Udgivet

1982

ISBN

0001811126

 

Hvad sker der egentlig på Midsommeraftenen nær Cherry Tree Lane og hvem kan man være heldig at møde (både når man går almindeligt men også baglæns)?

Som sædvanlig sker der uforklarlige ting hvor Mary Poppins er og denne 7.bog i serien er en kort en af slagsen, som blot fortæller om en ganske speciel Midsommeraften (de andre bøger i serien byder på langt flere eventyr).

Parken nær Cherry Tree Lane er fuld af mennesker og den såkaldte parkpasser har travlt med at holde øje med om reglerne bliver overholdt – men folk sidder på græsset, der bliver sunget (selvom musik er forbudt i parken) og nogle svømmer i søen (men dette er dog fint med parkpasseren, da han tænker over de fisk som normalt egentlig svømmer i søen). Parkpasseren, som normalt overholder reglerne, får lyst til at prøve noget ganske mærkværdigt, og inspireret af tjenestepigen Ellen, bevæger han sig baglæns gennem parken for at møde den eneste ene. Men kan dette lykkes?

Af gæster, som normalt ikke kommer til fest i parken, ser vi Orion, ræven, bjørnen, haren, Pollux samt Castor og de er ikke hvem som helst. Nej, de er skam stjernebilleder, som er kommet ned til parken for at fejre denne midsommeraften i selskab med deres gode veninde Mary Poppins. Hvad der ellers sker denne midsommeraften må du selv læse dig frem til. Det er bestemt ikke kedelig læsning og der er lidt nostalgi over at læse en bog om børn, som hellere ville lege i en park end med en iPad.

Travers skriver skønt som sædvanlig og den kan anbefales til alle aldre.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter