0 kommentarer

Snorkfrøken klæder sig ud af Riina og Sami Kaarla

af d. 12. september 2019
Info
 
Sideantal

16

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7161-061-1

Originaltitel

Oletpa hienona, Niiskuneitti (på dansk ved Lena Lamberth)

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Hvilket nutidigt barn eller voksen under 60 har ikke stiftet bekendtskab med børnebøgerne om Mumitroldene? Jeg spørger bare. Jeg har i hvert fald selv læst en del af bøgerne da jeg var barn og læser også bøgerne højt for min 2-årige datter.

En af bøgerne om Mumitroldende, der står i særlig høj kurs for min datter er ”Snorkfrøken klæder sig ud”.

Bogens hovedperson er mumitrolden Snorkfrøken, der elsker at være fin. Derfor har hun en grøn kuffert, der er fuld af gamle, smukke kjoler. Snorkfrøken klæder sig bl.a. ud som skøjteprinsesse og tager en hat på lavet af lilla fjer så hendes ven Mumitrolden slet ikke kan kende hende mere.

Bogen slutter ved, at Mumitrolden og Snorkefrøken holder hinanden i hænderne og Mumitrolden siger, at de smukke kjoler er sjove, men at han bedst kan lide Snorkfrøken lige præcis som hun er.

”Snorkfrøken klæder sig ud” er en helt klassisk bog om Mumitroldene, som er rettet mod de helt små børn. Der er ganske få sider i bogen, mange billeder og meget lidt tekst i form af korte sætninger. Dog er der også noget opbyggende i historien da den netop ender med, at Mumitrolden bedst kan lide Snorkfrøken lige præcis som hun er uanset hvilket tøj hun har på.

Det er vanskeligt at finde på noget dårligt at sige om ”Snorkfrøken klæder sig ud”, jeg synes det er en rigtig fin og underholdende bog, der har vist sig at holde uanset hvor mange gange jeg så har læst den for min datter. Det er langtidsholdbar børnelitteratur – og børnelitteratur af ædel aftapning (tak for at lære mig det udtryk siger jeg til en af mine medanmeldere her på sitet).

5 stjerner for en god fortælling og en bog, som alle burde læse højt for deres børn.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter