0 kommentarer

Højsangen fra Palermovej af Annette Bjergfeldt

af d. 12. juni 2020
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

362

Udgivet

2020

ISBN

978-87-7007-340-0

Originaltitel

Højsangen fra Palermovej

Udgave

1.

 

I familiehjemmet på Palermovej bor flere generationer under samme tag. Huset blev i sin tid købt af Esthers morfar, der havde forelsket sig hovedkuls i en russisk cirkusprinsesse, Varinka, og giftet sig med hende i drømmen om et liv fyldt med eventyr og kærlighed. Varinka, der på mange måder var glad for at slippe væk fra livet i Rusland, flyttede til Danmark og opdagede sin store passion – og det var ikke Esthers morfar, men derimod væddeløbsbanen.

I dag bor Esther i huset med sine søstre, sine forældre og Varinka. Huset er fyldt med vilde drømme, og lysten til mere og noget større. Esther vil gerne være noget særligt. Som sin tvillingesøster Olga, der både er gudesmuk og har en sangstemme uden lige. Eller storesøsteren Filippa, der godt nok ofte er syg men til gengæld er uhyre intelligent. Esther, der hverken er særlig smuk eller har en fantastisk sangstemme og kun er helt almindeligt begavet, vælger kunsten som sin levevej. Tænk, om hun kunne blive familiens unge kunstener.

Højsangen på Palermovej er en familiekrønike om en farverig familie. Der mangler ikke oplevelser og spændende historier i familien, som både oplever store sorger og glæder. For på trods af, at både Esther og hendes søster Olga drømmer stort, går alting ikke altid efter planen.

Annette Bjergfyldt skriver på en indlevende måde, så man som læser har nemt ved at forestille sig Olgas honninggyldne hår og ildelugtende prutter, Varinkas kålsuppe og naboens iltre temperament. Der er mange fine skæbner med i bogen, som væver ind og ud af historien. De mange bipersoner giver bogen liv og gør den troværdig, og udstiller en god del af de udfordringer, livet kan byde på. Højsangen fra Palermovej er alt i alt hyggelig læsning.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter