0 kommentarer

Tornerose sov i hundrede år af Gunnar Staalesen

af d. 15. november 2019
Info
 
Sideantal

261

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7456-715-8

Originaltitel

Tornerose sov i hundre år (oversat fra norsk)

Udgave

1.

 

Alt andet end eventyrets søde slutning..

Historien starter lige på om privatdetektiven Varg Veum, der skal finde en ung pige, der er flygtet fra sit hjem i Norge. Detektiven har heldet med sig og finder den unge 16 årige pige i København på Istedgadekvarteret, hvor hun er endt som prostitueret og narkoman. Han får hende med hjem til Norge, men Varg bliver hurtigt sat på en ny sag – nu omhandlende forsvinden af den unge piges kæreste. Desværre går det ikke helt så glat denne gang, og kæresten bliver fundet myrdet.

Forsiden er dyster og mystisk og giver læseren en forestilling om, at dette ikke er helt den lyse sukkersøde slutning på Tornerose historien som i eventyret. Det er den helt rette stemning, og historien der er bygget op som en thriller er spændende. Vi får et klart indtryk af et barskt ungdomsmiljø, og det skaber en god ramme for historiens gang. Bogen er tredje bind i Varg Veum serien, og da bogen er skrevet i jeg-form, får man som læser et dybere indtryk i Varg’s tanker og følelser.

Desværre lever bogen ikke op til mine forventninger. Historien er kort og simpel, men beskrivelserne bliver for lange, og det gør, at historien bliver langtrukken og kedelig. Og derfor får den kun 2 stjerner herfra.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter