0 kommentarer

To plus to er Koko af Mette Vedsø

af d. 14. november 2015
Info
 
Sideantal

115

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-4176-4

 

”Munden er sur, maven er tyk, og antikbutikken lyser i baggrunden. mor i glas og ramme, sådan har det altid været.

Billedet er fra den dag, Koko blev født, et par timer inden. Det skete midt i butikken, midt mellem malerier og mørke møbler, den historie har far fortalt mere end én gang.”

Koko kan ikke huske sin mor, Havana, som rejste da Koko endnu var lille bitte. Så nu bor hun bare alene med far, som mest bekymrer sig om sine antikviteter, og som ikke synes at Koko skal blive ved med at spørge til, hvorfor mor rejste, hvor hun mon er henne eller hvad hun laver.

Men Kokos fantasi er en livlig størrelse, og hun vil så gerne, at der kommer til at bo flere i husstanden. At far får en kæreste, og at hun selv kan få en søster. Og en at snakke med ville være godt for Koko, så hun kan holde med at være lige så stille som røgen fra farmors cigar.

Men ak, stedmødre er ikke lige om hjørnet, og far er fuldstændig håbløs til det der med kvinder. Måske var det i virkeligheden hans skyld at mor rejste?

Koko er let at drille. Det er tydeligt, at hun går i sin egen verden og drømmer om at få en mor. Og Frederik fra klassen er altid parat med en dumsmart bemærkning. Og selvom farmor siger, at man bliver bedre til at håndtere dumme svin med alderen, så har det vist lange udsigter for Koko.

Så er det godt, at Mona flytter ind ved siden af, og at de to piger med hinanden, farmor og en papegøjes hjælp kan få skovlen under Frederik.

”To plus to er Koko” er en dejlig selvlæsningsbog for de 9 – 12 årige. De fleste piger vil på et eller andet plan kunne identificere sig med Koko. Sproget er flydende og let, og alligevel er man som læser ikke i tvivl om Kokos person, der også sprogligt kommer til udtryk i hendes umiddelbare sansninger og oplevelser af forskellige situationer.

Mette Vedsø er helt klart en fortatter, som jeg som voksenlæser gerne vil undersøge nærmere, og hvis bøger jeg tænker at især piger mellem 9 og 12 år kan have glæde af at læse bøger af.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter