0 kommentarer

Karneval med døden af John William Corrington

af d. 7. maj 2012
Info
 
Sideantal

222

Udgivet

1988

ISBN

87-17-05906-2

Originaltitel

So small a carneval

Udgave

2.udgave

 

”Karneval med døden” er en skummel krimi om et massemord i New Orleans. Hovedpersonen og fortælleren er journalisten Wes Colvin. Men bortset fra titlen som journalist adskiller Wes sig ikke fra de tusindvis af hovedpersoner i lignende bøger: afdankede strissere, eller privatdetektiver, med hang til spiritus og dejlige damer.

Skrivestilen er ret indforstået. Man skal holde øje med hver eneste linje for ikke at misse, at Wes med en kvik bemærkning har fortalt at handlingen nu har skiftet til en ny lokalitet.
Der er gang i den. Det indledende massemord er på intet mindre en 15 personer. Og Wes opdager senere at han skulle have været nr. 16. Det bliver til et par mordforsøg, og Wes falder selv over et par lig i jagten på sandheden.

Persongalleriet spænder fra korrupte politikere, ditto bladchefer, til ærlige betjente, dejlige damer, og Wes’ gode ven Jesus, en hyperaktiv semikriminel tidligere stofmisbruger. Der er kog på gryden, stemningen er helt fed, men fortællingen formår ikke at fænge. I sammenligning med andre forfattere indenfor genren virker skrivestilen alt for indforstået. Hovedpersonen er spøjs, handlekraftig og med et lyst hoved. Det er bare ikke voldsomt imponerende, for han er set utallige gange før, og det grænser desværre til kliché.

Dele af historien tager afsæt i historisk korrekte fakta. Politikeren Huey Long blev myrdet i 1935, og en del af plottet er bundet op på hans død. For en amerikansk læser kan det måske højne læseoplevelsen, men hvem her i landet er bekendt med Huey Long?

”Karneval med døden” er ikke dårlig, men personligt vil jeg nok vælge en anden forfatter indenfor samme genre. Der er mange, der gør det bedre. Walter Mosley er et godt bud. Anmeldelse af Mosleys ‘Djævel i blåt’ kan også findes på Bogrummet.dk

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter