0 kommentarer

Thuleselskabet af Mads Peder Nordbo

af d. 28. juni 2014
Info
 
Sideantal

471

Udgivet

2014

ISBN

978-87-11-37878-6

 

En kvinde findes myrdet ved Glavendrupstenen på Fyn. Overalt på hendes krop, er der skåret runer ind i huden. Mathias Hviid (fra Odins labyrint) tilkaldes for at tyde runerne. Sammen med kæresten Helen rejser han fra London til Odense, for at bistå Politiet i opklaringen. En opgave der fører ham til Tyskland, Skotland og Grønland, og bringer ham i nærkontakt med Thuleselskabet, SS-tiden, hagekorset og det ariske folks ophav.

Bag på bogen står der:

“Thuleselskabet er en selvstændig fortsættelse til Odins labyrint, og denne gang er der skruet et hak eller tre op for spændingskurven samt kælet for den uhygge, som mange anmeldere mente, at forfatteren var så god til at skabe i den første bog.”

Og det er for så vidt rigtigt nok. “Thuleselskabet” er mere mørk og dyster end forgængeren. At der er tale om en “selvstændig fortsættelse”, er jeg ikke helt enig i. Jeg er i hvert fald glad for at jeg læste “Odins labyrint” først, da alt for mange ting ellers ville virke som forstyrrende elementer.

Desværre kører forfatteren videre i det spor som han byggede hele sin første bog op omkring, vedrørende kristendommen og dens oprindelse. Et spor som man skal være ualmindeligt svagtseende for ikke at gennemskue som ren ønsketænkning fra forfatterens side. At forfatteren ikke regner kristendommen for noget, er han i sin gode ret til, men når hele historien bygges op omkring en kombination af lemfældig omgang med fakta og groteske konspirationsteorier, så falder hele bogen (ligesom “Odins labyrint”) fra hinanden. At forfatteren har fået mere styr på skriveriet end i forgængeren er selvfølgelig godt, men uanset hvor velskrevet “Thuleselskabet” måtte være, så kan det ikke dække over vrøvlet som historien er bygget på.

“Thuleselskabet” er nummer to i en trilogi om Mathias Hviid. Jeg er ikke sikker på at jeg behøver at læse den sidste.

(læst som e-bog)

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter