0 kommentarer

The Wise Man’s Fear af Patrick Rothfuss

af d. 30. december 2011
Info
 
Sideantal

1008

Udgivet

2011

ISBN

978-0-575-08143-7

Originaltitel

The Wise Man's Fear

 

Kvothe fortæller i denne del af hans saga om hans orlov fra universitetet. Efter en længere retssag omhandlede om det nu var selvforsvar dengang med Ambrose og en gengældelsesaktion mod samme, bliver det hintet til Kvothe at det nok var her han skulle tage en lille orlov fra universitetet.

En lille tid væk så folk kunne glemme hans seneste eskapader. Heldigvis får han en mulighed for at indynde sig et andet sted i verden, så han tager på en længere rejse til en rigmand der søger en intelligent ung mand med ressourcer.

Vel fremme hos Maer Alveron, som skulle være voldsomt velhavende og indflydelsesrig, får Kvothe en førstehåndslektion i hvordan livet ved hoffet er – fyldt med intriger, giftige mennesker og muligheder – og før han ved af det er han indblandet i lidt af hvert.

Jeg kan virkeligt godt lide den måde Rothfuss altid starter ud med at Bast, Chronicler og Kote sidder i Kotes beværtning og det faktum at vi får små hint om hvad der ellers er sket imens han fortæller sin historie.

Selve historien virker måske på overfladen træt og velkendt, men forfatteren har formået at fortælle en gammel historie om en ung mands udvikling på en meget medrivende og fascinerende måde. Det er andet bind af The Kingkiller Chronicles og både min mand og jeg venter spændt på bind 3 i fortællingen.

Det kan godt være at mange vil klassificere bøgerne om Kvothe som børne- og ungdomslitteratur, men lad mig sige det med det samme: voksne fantasylæsere kan sagtens være med uden at kede sig!

Bogen er læst på engelsk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter