0 kommentarer

Groo & Rufferto af Sergio Aragonés og Mark Evanier

af d. 9. maj 2021
Info
 
Sideantal

111

Udgivet

2000

ISBN

1-56971-447-9

Originaltitel

by Sergio Aragonés ; wordsmith Mark Evanier ; colorist Tom Luth ; letterer Stan Sakai ; editor Scott Allie

 

Som en pendant til Onkel Joakim lever Kong Ravenous i sit kongerige, al sin tid bruger han på at kærtegne og bade i sit guld. Ud kommer han kun for at konferere med sin heksemester, der er ved at opfinde en formel der kan sende kongen og alt hans guld til en anden tid. Et sikkert sted, langt væk fra hans forarmede undersåtter, hvis rigdomme hans skatmester for længst har inddrevet.

Ind på scenen træder Groo og hans hund Rufferto. Mens Groo skaber tumult for skatmesteren, kidnapper kongens tropper Rufferto, der som forsøgshund skal sendes ind i fremtiden. Metoden med tidsrejse skal afprøves inden kong Ravenous tør tage skridtet. I panik over at have mistet sin hund besætter Groo byens eneste bro og afskærer dermed de to bydele fra at handle med hinanden. Kongens skatmester kan ikke indkræve skatter og hans soldater kan ikke krydse broen for at arrestere den ulmende modstandsbevægelse. Samtidig blomstrer sortbørshandlen på den modsatte bred, indbyggerne stortrives, mens kongen og hans mænd går mere og mere i panik.

Imens vågner Rufferto op i nutiden, til storbyens trafik, biler, støj, skidt i gaderne, hjemløse, og mad der ikke dufter af mad, og et marked hvor kødet er betrukket med gennemsigtigt plastik. Ruffertos oplever vores verden med et naivt barns øjne, og samfundsbeskrivelserne har både vid og bid, uanset om vi er i nutid eller datid.

Som altid er historiens afvikling fænomenal og uforudsigelig, og alligevel er der en logisk stringens hvor alle Groos tåbelige handlinger kaster fuldstændig uforudsete konsekvenser af sig.

 

Som en spøjs sidebemærkning er der til slut et totalt overflødigt register, hvor man under bogstavet U finder følgende:

“U

Utter buffoon with the brains of

an ice cube, the aroma of a

dead orangutan and the savage

recklessness of a pack of

crazed, rabid pumas, see Groo”

Skabermændenes respektløse omgang med hovedpersonen er kildestenen. Behandlede de ham anderledes, ville de give køb på seriens integritet.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter