0 kommentarer

På kanten af sandheden af Gianrico Carofiglio

af d. 6. december 2015
Info
 
Sideantal

298

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93166-58-5

Originaltitel

La regola dell´equilibrio
Oversat til dansk af Marie Andersen

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

En dommer der måske skal i retten, fordi nogen mistænker, at han har taget i mod bestikkelse. En advokat (hovedpersonen i bogen) skal forsøge at opklare, om der er noget at komme efter og ellers få dommeren fri af sagen med mindst mulig skade.

En kvindelig detektiv, der ikke lige er den sædvanlige type privatdetektiv. Hun er ikke så gammel, hun kører motorcykel og hun får et godt samarbejde med advokaten.

Vi følger advokaten i privaten også hvor han drikker lidt vel rigeligt. Erkender han samler på for meget, primært bøger og har en lidenskab for vegetarisk mad, som er kommet snigende med årerne.

Advokaten bokser for at holde sig i form og han får sammen med privatdetektiven også brug for sine evner da de hjælper en, der er ved at blive tævet. Men det jo ikke særlig smart som advokat at ty til vold, så der skal helst undgå at komme mere ud af det.

Vi følger advokatens midtvejskrise som han egentlig slet ikke er i tvivl om, at han har, for det der med at blive gammel, huer ham overhovedet ikke. Men at skulle tale med nogen om det og åbne op over for venner er ikke lige hans stil, så han får snakket en hel del med sin boksebold og med bunden af et whiskyglas i stedet for.

Selv om han virker lidt sølle, holder man med advokaten hele vejen og håber han får løst sagen for dommeren på ordentlig vis, samt får styr på sit privatliv.

Det er en velskrevet, spændende og fangende bog, med en handling der gør, at man hele tiden vil vide mere. Med andre ord vender siderne sig selv.

Det er en fire i serien om Guido Guerrieri (advokaten), men den læses fint for sig selv.

En yderst vellykket bog fra forfatterens hånd, som klart kan anbefales herfra. Det havde ikke engang gjort noget hvis historien havde været endnu længere!

Lån bogen på biblioteket

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter