0 kommentarer

The Gardella Vampire Chronicles 1: The Rest Falls Away af Colleen Gleason

af d. 18. maj 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

368

Udgivet

2007

ISBN

978-0-451-22007-3

 

Victoria Gardella Grantworth er en ung kvinde i 1820, som snart debuterer socialt med alt hvad der følger med af baller og bejlere. Samtidig er hun under træning til at blive en Venator: en der jager vampyrer – og det går ikke så godt i spænd med at være debutant. Hendes familie er af et særligt blod, nemlig oprindeligt vampyrjægere. Hun er på den ene side meget glad for hendes nyfundne frihed som vampyrjæger med en umenneskelig styrke og indlærte evner, men på den anden side frister et normalt liv hende. Især da Phillip de Lacy dukker op som en bejler.

Ulempen ved at have veninder, der læser de samme slags bøger som man selv gør, er at de hele tiden anbefaler nye og man ikke kan lade være med at følge de anbefalinger. Denne serie er en slags Buffy møder Jane Austen og det fungerer rigtigt godt, for dengang tilbage i 1800 tallet myldrede det med esoteriske bøger og skrækkelige fortællinger, så ideen om vampyrer og vampyrjægere passer lige ind i scenariet.

Sproget er sådan en blanding af dagligdags engelsk, for den er endnu ikke udkommet på dansk, og gammelt engelsk som fik denne anmelder til at føle sig indkapslet i en vampyr-revideret Jane Austen roman – om end den er mere nymoderne i plottet end Jane Austen umiddelbart ville have kunnet skrive.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter