0 kommentarer

The Cupid Effect af Dorothy Koomson

af d. 11. november 2012
Info
 
Sideantal

352

Udgivet

2003

ISBN

978-0-7515-3969-1

 

”The Cupid Effect” handler om Ceri D’altroy, som altid har haft en stærk empatisk sans og altid er den alle andre fortæller hemmeligheder. Hun har aldrig selv været forelsket og lever mere gennem andre mennesker end sig selv.

I et øjeblik af klarsyn og en overdosis Oprah tager Ceri springet fra sin karriere som journalist i London, tilbage til Universitet i Leeds hvor hun får en forskerstilling med undervisningspligt og prøver at ændre sine vaner.

Det kan godt være ret belastende at vide så mange hemmeligheder om folk og hun ville gerne lade være med at blande sig, men efter 4 timer i Leeds er hun allerede dybt begravet i andres problemstillinger.

”The Cupid Effect” er en lille let sag men, og det er hvad jeg altid godt kan lide ved Koomsons bøger, man lærer noget af at læse den.

I dette tilfælde psykologi og hvordan man kan påvirke andre, det er faktisk en meget interessant ide Koomson har med “The Cupid Effect” og jeg slugte den råt. Der er ingen menneskelig råddenskab som hun ellers har i mange af sine andre bøger og jeg vil som altid anbefale bogen til de af jer der kan lide intelligent chicklit.

Det var måske den forkerte rækkefølge jeg har læst Koomson’s bøger i. Jeg startede med “Skumfiduser til morgenmad”, gik videre til “For evigt og altid” og “The Woman He Loved Before” og nu har jeg lige lagt “The Cupid Effect ” fra mig og kan lige pludselig godt se hvorfor boghandlere sætter hendes forfatterskab i chicklitgenren.

Jeg vil sige det med det samme. ”The Cupid Effect” har samme intelligens i sig, men den er meget lettere og meget mere tilgængelig. Jeg ville nok sætte den i kategori med mere voksen “Cecelia Ahern”-bog, for den har det magiske islæt og ikke alle de dybder, hendes andre bøger har – hvilket ikke er en dårlig ting, jeg kan lige pludselig bare godt se hvorfor man skal læse hendes andre alvorligere bøger før denne, så man ikke får et stort chok når man går fra en fin lille magisk sag som “The Cupid Effect ” og til en svimlende dyb bog som “The Woman He Loved Before”.

Bogen er læst på engelsk.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter