0 kommentarer

Hell man af Sanne Søndergaard

af d. 11. november 2012
Info
 
Sideantal

333

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-12901-4

 

Thor er 21 år og bogens fortæller. Han bor i provinsen og har ikke så mange muligheder og ved ikke rigtig, hvad han skal stille op med sit liv. Hverken den enlige mor eller den fraværende far kan være forbilleder for ham. Derfor vælger han at blive soldat og tage i krig i Afghanistan. Han er skarpskytte og udfylder en vigtig funktion. Man får et nøje billede af, hvordan heden, sandet og hverdagen mærkes dernede, og hvordan det opleves, når der sker noget mere.

Han sidder i piranhaen og holder øje med fjendes bevægelser og hvordan livet i øvrigt leves der. Han kommer også ud på fodpatruljer og møder den lokale befolkning. Ind imellem tænker han på livet derhjemme og skriver med Marie, som ikke betyder så meget for ham som omvendt. Han er også hjemme på leave og ser måske dagligdagen lidt anderledes nu.

Sproget er ungt og levende og humoren mellem kammeraterne virker autentisk.

Men der sker også svære ting. Man mærker, at forfatteren er vant til at skrive for unge og at hun selv har været i Afghanistan – dog ikke som soldat – men for at underholde soldaterne. Jeg har læst mange af de senere års autentiske beretninger fra Afghanistan, men denne roman giver mig en slags forståelse af de unge, der ikke vælger udsendelse ud af idealistiske grunde.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter