0 kommentarer

Firmaets mand af John Grisham

af d. 7. februar 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

316

Udgivet

2006

ISBN

87-11-29927-4, 978-87-11-29927-2

Originaltitel

The Firm

 

John Grishams område har altid været karakteriseret af det juridiske. Spidsfindighederne indenfor jura og advokaters liv har optaget en lang række af hans bøger, selvom han har vist alsidighed når han har bevæget sig uden sin yndlingsgenre, så er det nu de juridiske bøger hvor han har samlet flest tilhængere.

En af de bøger han er meget berømt for er “Firmaets mand” – dette skyldes mest filmatiseringen med Tom Cruise i hovedrollen, men historien er der sandelig intet galt med.

Mitch er en ung advokat, som bliver headhuntet til et stort firma som skatteadvokat. Firmaet hedder Bendini, Lambert og Locke og de har eksisteret i lang tid og tjent mange penge. De screener deres advokatspirer og ansætter kun de sultne advokater som kan bidrage til deres voksende formuer og beskytte firmaets ry. Mitch er sulten. Med en studiegæld på 23.000 dollars, en ung hustru og en fattig baggrund, har han alle bevæggrunde til at være en loyal og profitskabende tilføjelse til firmaet. Men firmaet har skeletter i skabet, og Mitch får pludselig valget om at gøre det rigtige eller komme til tops og det valg er svært at tage.

Jeg blev meget hurtigt fænget af denne bog, historien er godt skruet sammen og man forstår godt Mitch og hans kone Abbys problemer med at tilpasse sig en helt anden verden. Det eneste minus var at jeg nogle gange savnede at min egen baggrundsviden var større rent juridisk for rigtigt at forstå alt ved historien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter