0 kommentarer

The Comforts of Home af Susan Hill

af d. 19. maj 2019
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

305

Udgivet

2018

ISBN

978-0-701-18767-5

Originaltitel

The Comforts of Home

 

Jeg holder meget af at læse krimalromaner fordi de onde får deres straf og ofrene får en form for retfærdighed.
Nu har jeg ikke læst alle 9 bøger i Simon Serrailler serien, men i disse bøger er det ikke altid at det hele bliver opklaret. Denne bog starter med at Simon er på hospitalet efter at være blevet såret af en forbryder men pga at sepsis må man til sidst amputere hans arm. Simon tager til den skotiske ø Taransay som han kender fra år tilbage, der venter han på at blive parat til hans endelige protese og overveje hvad han egentlig vil nu. Forblive i politiet? Han overvejede at blive på øen, men det ville nok drive ham til vanvid, selvom han virkelig holder af den vilde natur.

På Taransay blev en af beboerne, Sandy, fundet død: hun er nyankommet, bor alene, taler ikke om sin baggrund eller familie, men hun blev en del af det lille samfund, vellidt fordi hun altid hjalp og gav en hånd, det skal man nu i et lille samfund hvor natur kræfterne kolliderer med menneskers behov. Hun er blevet skudt og smidt i vandet som om hun var faldet og druknet. Simon blev bedt om at starte efterforskningen for det skotisk politi havde ikke mandskab nok. I bogen bliver det ikke opklaret hvem hun var, hvorfor hun var der. Efter at det skotiske politi overtager efterforskningen mener Simon at finde frem til hvem der har gjort det, men har ikke beviser og beder morderen selv melde sig til det skotiske politi når de ankommer. Simon har samvittigheds kvaler, var det rigtigt? Skulle han havde sagt noget?

Flere andre politisager bliver beskrevet: Kimberley forsvandt for 5 år siden; hvis hun er myrdet hvor er hende lig? Desuden er der ildpåsætninger som tilsidte førte til drab.
Som i de tidligere bøger jeg har læst i denne serie er Simon’s familie beskrevet på godt og ondt. Simon er trilling og meget tæt på søsteren Cat som er praktiserende læge, enke og alene med 3 børn som Simon har god kontakt med. Den ældste Sam (Sambo) er færdig med skolen men ved ikke rigtig hvad han skal: politiet? (det har han altid villet) eller læge (som alle i familien (undtagen Simon)). I bogen bliver Cat gift med Simon’s chef (Kieron) med Simon’s velsignelse. Det bliver problematisk da deres far Richard dukker op og er syg.

Jeg kan godt lide disse bøger de give mig en fornemmelse af hvordan det virkelige liv leves, med kaos, familie problemer, men stadig gør man sit arbejde på den best mulige måde. Det kommer mig ved, sådan er mit liv jo også.
Den var ikke svært at læse på engelsk.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter