0 kommentarer

Tårnet af Simon Toyne

af d. 2. september 2015
Info
 
Sideantal

447

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7677-310-6

Originaltitel

The Tower

 

”Tårnet” er sidste del af Ruin-trilogien, der startede med ”Sanctus” i 2011, hvor vi blev introduceret for den mystiske munkeorden Santcus, som gennem århundreder har holdt sig skjult i cidatellet beliggende i bjerget ved den tyrkiske by Ruin. I 2013 kom fortsættelsen med ”Nøglen”, og nu leverer Simon Toyne så en velskrevet og spændende afslutning.

Historien fortælles i to spor, et nutidigt og et der foregår for 8 måneder siden.

I nutiden sættes Hubble Space-teleskopet pludselig ud af spil ved hjælp af en computervirus, som efterlader beskeden ”MENNESKEHEDEN SKAL IKKE KIGGE LÆNGERE”. FBI må på banen, og FBI trainee Joe Shepherd, der tidligere har studeret teoretisk kosmologi, sættes på sagen sammen med den rutinerede agent Ben Franklin. Der dukker hurtigt spor op, som kunne tyde på en religiøs vinkel på sabotagen. Samtidig hærges kloden af uforklarligt vejr, som ligeledes bærer ved til teorien om, at verdens ende er nær.

I det andet spor følger vi den amerikanske journalist Liv Adamsen og velgørenhedsarbejderen Gabriel Mann. Gabriel er smittet af en dødelig pest, og søger tilbage til citadellet ved Ruin for at inddæmme smitten, der har sin oprindelse her, mens Liv befinder sig i en lejr i den syriske ørken, der tilsyneladende er ved at udvikle sig til en oase, som tiltrækker folk fra nær og fjern.

Jeg har ikke læst seriens første bind, og det kan godt ærge mig. Dels fordi der var detaljer, som jeg ikke lige fik fat i, men mest fordi bind tre fangede mig så stærkt, at jeg nu skal i gang med at læse de andre, og det er jo altid bedst at læse en serie fra starten af.

Toyne skriver godt og formår at jonglere plottets mange bolde effektivt og elegant. Man kan godt mærke, at han har været manuskriptforfatter på engelske tv-produktioner gennem mange år, for han bringer historien sikkert hjem – med lidt udenjordisk hjælp.

Jeg var super godt underholdt, og hvis du kan lide konspirationsthrillere a la Dan Brown og Tom Egeland, vil Simon Toyne helt sikkert også være et interessant bekendtskab for dig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter