0 kommentarer

Tågegaden af Lau Lauridsen

af d. 28. maj 2016
Info
 
Sideantal

138

Udgivet

2016

ISBN

978-87-90264-67-3

Originaltitel

Tågegaden

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Han bliver voldtaget af sin far. Hans far er generelt indbegrebet af alt ondt, men får det hele til at se ud som om, det er hovedpersonen, der er ond. At hovedpersonen, som kun er et lille barn, er ond og ikke mere værd end en rotte. Hans far dræber, torturerer, voldtager – kun børn og unge kvinder. Hans far brænder flere hjem ned, sætter ild til diverse ting og er skyld i mange menneskers død, men bliver frikendt.

Hovedpersonen vokser op i Gaden som alle kender, og hvor alle kender hinanden, men ikke blander sig. Der er mange forskellige karakterer i Gaden, som vores hovedperson enten kender eller blot kender eksistensen af. Der er den fede luder, der er Hans Skævben, der er Fru Nielsen, der er Den fine mand, der er GerdaMaria og mange flere. Nogen har med hans far at gøre, nogen får hjælp af hans far, og andre er der blot. Nogen af dem dør også. Døden er allevegne.

Kærligheden kan vores hovedperson ikke rigtig forstå. Men han kender til indholdet i flasken, som stort set alle andre på Gaden. Han kender til Pølen, og han kender til brændevin.

Det er en sørgelig historie om en dreng der vokser op i et rædselshjem, en dreng der ikke får en chance og en dreng der ender med som voksen at være ustabil og dranker. Men alligevel er der et eller andet sted også noget håb.

Bogen er tung at læse, der er rigtig mange detaljer, nogen mere nødvendige end andre og til tider virker det som om, man skal læse bogen fra en intellektuel vinkel. Om det er forfatterens egen historie bliver jeg i tvivl om, for der er noget biografisk over måden den er skrevet på, men samtidig er der så megen afstandtagen, at det aldrig rigtig bliver personligt. Slet ikke når det skal ses fra et barns vinkel. Man springer også en del i nutid og datid, hvilket gør bogen lidt svær at komme igennem, og den fanger aldrig rigtig.

En ekstra korrekturlæsning ville heller ikke skade.

Men jeg syntes bogen har potentiale, for der er en barsk og voldsom historie i den, man skal bare ned under de mange lag, for virkelig at få øje på den!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter