0 kommentarer

Susannah af Stephen King

af d. 21. september 2014
Info
 
Sideantal

442

Udgivet

2005

ISBN

87-11-29145-1

Originaltitel

Song of Susannah

 

I dette sjette og næstsidste bind i serien om ”Det Mørke Tårn” føres Rolands ka-tet fra Calla og ind i vores verden igen.

Efter opgøret i Calla bliver Susannah besat af Mia, som stjæler “black thirteen” og bruger den til at komme over i vores verden og lukke døren bag sig. Mia er blevet lovet tid sammen med hendes baby, hvis hun sørger for at bringe ham til dem, de lumpne mænd, the Crimeson King’s mænd.

Men hvis Mia skal have tid med babyen, betyder det, at Susannah må ophøre med at eksistere. Så Roland sender Jake og præsten Callahan efter Susannah i et forsøg på at nå frem til hende, før det er for sent.

Mens Jake og Callahan prøver at hjælpe Susannah, opsøger Eddie og Roland igen boghandleren Calvin Tower. De har fundet en måde, hvorpå de kan købe grunden med rosen, men Calvin Tower er i problemer. Gangsteren Balazar har fundet frem til, hvor han gemmer sig – og Balazar ved, at Eddie og Roland er på vej.

Endelig fletter King også et spor ind om en kendt forfatter, som tilsyneladende har forbindelser til tårnet og rosen uden selv at vide det.

“Susannah” er skrevet i Stephen Kings velkendte stil, med mange bi-historier fortalt flydende og underholdende. Personerne er vedkommende, og selvom historien er lang, har jeg stadig lyst til at få slutningen med.

Endnu et spændende kapitel i sagaen om Revolvermanden Roland.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter