0 kommentarer

Sunset Park af Paul Auster

af d. 5. november 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

282

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92494-24-5

Originaltitel

Sunset Park

Udgave

1.udgave

 

I en tidligere anmeldelse af Paul Auster lovede jeg højt og helligt aldrig at læse en Auster-bog igen. Vi kan så konstatere, at jeg har skiftet mening siden da – for jeg har netop læst “Sunset Park”.

Bogens hovedperson er Miles Heller, en ung New Yorker, der ved bogens begyndelse ikke har haft kontakt til sine forældre i 7 år. Den manglende kontakt skyldes, at han for 7 år siden overhørte en hårdhændet samtale mellem sin far og stedmor, hvor Miles blev kritiseret voldsomt, bl.a. for at være menneskeligt forkrøblet.

Miles er nu ikke menneskeligt forkrøblet, han har bare givet sig selv skylden for, at hans stedbror blev dræbt i en trafikulykke, og det har gjort ham indadvendt og fået ham til at droppe universitetet.

I “Sunset Park” følger vi Miles Heller´s dagligliv, hans forhold til den purunge Pilar, hans indflytning i et faldefærdigt hus i området Sunset Park i New York og hans forhold til de øvrige beboere i det gamle hus.

Udover at følge Miles Heller´s liv er der også små fortællinger, hvor Miles´forældre og de øvrige beboere i huset i Sunset Park fortæller om deres hverdag og deres syn på hinanden.

“Sunset Park” er efter min mening en vellykket bog. Personerne er overbevisende beskrevet, og på trods af, at flere af personerne sådan set er skæve eksistenser, så er de også sympatiske. Som læser føler man, at man kommer ind under huden på personerne og bliver indhyllet i en fremmed og spændende verden. Sproget er blændende, handlingen overbevisende – hvad kan jeg sige andet end, at jeg varmt anbefaler andre at læse denne bog.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter