0 kommentarer

En familietragedie af Mattias Edvardsson

af d. 24. januar 2022
Info
 
Sideantal

380

Udgivet

2021

ISBN

9788772383859

Originaltitel

En familjetragedi
oversat af Henrik Andersen

Udgave

1.

 
To mennesker, Steven og Regina, findes dræbt i deres hus i Lund.
Vi spoler lidt tilbage i tiden og møder Jennica, som er på date med Steven, som viser sig at være det perfekte match – snart er de to seriøst forelskede. Jennica er selvfølgelig nysgerrig efter at vide mere om Steven og søger på Facebook – der er ikke meget at komme efter, men alligevel finder hun noget ved Steven, der får nogle alamklokker til at ringe.
Jennica hader utroskab, hendes far var utro og hendes tidligere kæreste røg ud, da han var sammen med med Miranda til en fest.
Miranda, som nu er død af kræft, var gift med Bill, som er alene med datteren Sally. Bill forgudede Miranda, og han vil gøre alt for Sally, men desværre er pengene små, Bill har ikke fast arbejde, men må tage til takke med småjobs. For at klare huslejen lejer han et værelse ud.
Karla flytter ind på værelset i Bills lejlighed, og Sally elsker Karla. Hun opfatter hende som langt mere end blot en logerende. Karla gør rent i en stor rigmandsvilla – tilhørende Steven og Regina – samtidig med at hun læser jura, hendes drøm er at bliver dommer. Karlas mor er misbruger, og snart indser Karla, at Regina har samme problem. Karla mistænker Steven for at fylde hende med medicin, så hun lever som en zombie.
Således er der relationer på kryds og tværs mellem bogens personer. Kapitlerne skifter mellem Bill, Karla og Jennica, med referater af politiets afhøringer imellem kapitlerne. Bill er under mistanke for drabene på Regina og Steven.
Den måde bogen er bygget op, gør noget for spændingsniveauet, som er højt lige fra starten. For hvad er hoved og hale på historien? Jeg blev meget opslugt af bogen, og læste den hurtigt – den er spændende ligesom forfatterens første bog, ‘En helt normal familie’, som jeg også læste med begejstring. Der er stadig et par uafklarede spørgsmål ved bogens slutning, men det gør mig for en gangs skyld ikke noget – jeg kan fint leve med ikke at kende hele sandheden.

lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter