0 kommentarer

Sumobrødre af Morten Ramsland

af d. 29. august 2015
Info
 
Sideantal

254

Udgivet

2013

ISBN

978-87-638-3129-1

Originaltitel

Sumobrødre

Udgave

4 udgave, 1 oplag

 

Det er ikke altid nemt at være barn. Man skal helst være stærkere end de andre. Og jo flere bandeord, sjofelheder, drengestreger man kan finde på jo bedre. Der er jo for eksempel ikke noget sjovere end at putte en skrubtudse i fryseren for at se om den kan tåle kulden. Og når man så bagefter gør det samme med en kanin så kan det godt ske at nogens forældre bliver pænt sure.

Man skal heller ikke kaste lort ind i andres haver for det er der jo også en chance for at nogen opdager. Men alligevel skal det lige prøves, for man skal jo lave noget for at få tiden til at gå.

Pigerne er ikke så spændende men i smug er det sjovt at kigge i en af de andre drenges fars blade med billeder af nøgne damer.

Og i mosen tæver man hinanden og så siger man bare derhjemme at man er faldet og har slået sig. Nogen gange kan man dog være nød til at gå til bekendelse, så det man har gjort ikke virker alt for slemt. For eksempel når man har bundet en dreng fast og efterladt ham.

Man skal også holde øje med sine forældre, for mor er dum, far bliver syg og fars familie har man lært er tossede.

Det er dysfunktionelt, hylende morsomt og tragikomisk på en og samme tid.

Bogen er henvendt til flere aldersklasser og selv for voksne er det en fornøjelse at læse om børnene og deres familier.

Bogen er velskrevet, fangende og hurtigt læst. Man griner og undre sig over alt det ungerne kan slippe af sted med, men til gengæld er det dejligt befriende at læse om børn der vokser op uden curlingforældre omkring sig.

Lån bogen på biblioteket

 

 

Bedømmelse
Karakter