0 kommentarer

Storm og Sherlock af Palle Schantz Lauridsen

af d. 10. januar 2019
Info
 
Sideantal

63

Udgivet

2018

ISBN

9788771761214

 

Siden Arthur Conan Doyle i 1887 (Et Studie i Rødt) for første gang præsenterede verden for Sherlock Holmes og hans ven dr. Watson, har rigtig mange mennesker været fascineret af den høje ranglede detektiv. Her hjemme var den folkekære tegner og fortæller Robert Storm Petersen en af dem. Så i 1910 – 1911 leverede Storm P syvogtyve små tegneserieepisoder til Ekstrabladet, hvor vores gode ven Sherlock var omdrejningspunktet. Selv om der i striberne var en snært af de oprindelige mysterier, er der ingen tvivl om at de har været en tur forbi Storms finurlige og krøllede hjerne, hvilket løfter dem ind i et helt andet univers.

Bogen er vel komponeret i to dele. De første 30 sider, der fortæller om Storms interesse og forhold til Sherlock, krydret med anekdoter og godt underbygget med faktuel viden, der gør at man får en god forståelse af den tid hvor tegneserieepisoder blev bragt. Lige som der i første del af bogen også er illustrationer der viser hvorledes Storm har arbejdet med figuren og udviklet den. Fra side 31, og resten af bogen, er gengivelse af de syvogtyve korte tegneserieepisoder med Sherlock.

Hvis man som jeg elsker Storm P. og så samtidig er vild med Arthur Conan Doyle, så er denne bog en gave af de store, og en must have book 😉

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter