0 kommentarer

Ellens mor har skæve øjne af Maria Eun Elkjær og Rikke Lydeking

af d. 19. juni 2022
Info
 
Sideantal

27

Udgivet

2022

ISBN

978-87-93959-54-5

Originaltitel

Ellens mor har skæve øjne

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Ellen skal beskrive sin familie som en skoleopgave. Det får hende til at kigge lidt på hvorfor hendes mor har øjne som ser anderledes ud en de andre i familien. Mormor og morfar fortæller om hvordan de fik Ellens mor som baby og Ellen prøver at forstå at der er en biologisk mor og så en adoptions mor. Det er svært, men Ellen forstår godt at det handler om at den biologiske mor ikke havde råd til at beholde babyen som nu er Ellens mor. Ellen er derfor halvt koreaner for hendes mor kommer egentlig fra Korea. Det er lidt underligt at mange tror at man så er kineser, men det er de skæve øjne der gør at folk tager fejl.

Vi kommer rundt om sprogets udvikling, politisk og upolitisk korrekte vendinger, oplevelsen af at et barn i dag slet ikke kender de samme udtryk som vi voksne er opvokset med. Det er ret sjovt at få det serveret på denne måde. Samtidig er det en hyggelig bog som gør det nemt for et barn at forstå at man kan være en familie på mange forskellige måder. Det er et godt koncept og de flotte illustrationer undervejs gør det nemt for både barn og voksen at leve sig ind i. Den vil derfor egne sig godt til højtlæsning, så man samtidig kan svare på barnets spørgsmål omkring vores forskelligheder.

Bogen er nem at læse og større børn der læser selv, vil derfor også kunne finde glæde ved den. Den kan samtidig skabe lidt debat og i de helt små klasser kunne den for eksempel være god at få samtaler i gang ud fra. En fin lille bog som indeholder lige tilpas til at man kan både blive underholdt og lærer noget samtidig. Så stor ros til forfatteren herfra, for det er en meget relevant børnebog.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter