0 kommentarer

Et år i Bo Branners leben af Jacob Vindbjerg Nissen

af d. 24. marts 2015
Info
 
Sideantal

227

Udgivet

2014

ISBN

978-87-997597-0-5

Originaltitel

Et år i Bo Branners leben

Udgave

1.udgave

 

Bo sminker sig, og han rører ikke cancerkanoner.

Jeg skulle lige finde ud af at det er slang for alkohol og cigaretter (selv om det sidste gav lidt sig selv).

Men han drikker en del når muligheden er der ved siden af sit studie som psykologi studerende. Og bogen handler om hans egen rejse for at forstå livet og hvad vi egentlig skal være her for.

Vi følger ham, mens han gennem et år tager til Grønland for at arbejde på et plejehjem. Her møder han en ældre mand som har skrevet en bog, den er bare ikke færdig, og Bo lover at han vil skrive den færdig.

Derefter tager vi med ham til Hawaii, hvor han møder nogle andre mennesker, og tager ud og kigger på en vulkan. Han rejser til en af øerne og vil en dag ud at snorkle, men er utålmodig og lidt for høflig, så han takker nej da hans vært tilbyder at finde sko han kan bruge, så han ikke kommer galt afsted ved korallerne. Men galt afsted kommer han, og han får ødelagt sine fødder så meget at resten af hans rejse bliver en der foregår mest i sengen med diverse bøger. Men det giver ham samtidig mulighed for at fundere over livet.

Vi hører også om hans lidt ustyrlige sexliv og de mange forskellige typer kvinder han har dyrket, gerne vil dyrke, eller aldrig kommer i nærheden af.

Det er godt nok en lidt spøjs bog for man er lidt i tvivl om budskabet indtil man kommer et godt stykke ind i bogen. Men den giver virkelig noget at tænke over, selv om der ikke er den store handling.

Man kan nå at lære sig selv godt at kende på et år, og hvis man ellers ikke ligger under for samfundets normer, så kan det blive en spændende rejse.

En udmærket bog, som dog er en smule tung i starten.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter