0 kommentarer

Parvmanernes hemmelighed af M. D. Svärd

af d. 4. april 2021
Info
 
Sideantal

210

Udgivet

2020

ISBN

978-87-972696-0-2

Udgave

1. oplag, 1. udgave

 

Parvmanerners hemmelighed er første bog om Parvmanernes verden. De er et lille folkefærd som bor i skoven og som mennesket ikke normalt ved eksisterer. Men Janus og hans lillebror opdager dem fordi deres bedstemors kat jager en som sidder uhjælpeligt fast. Det er Tumle, som de hjælper fri. Tumle er ude og lede efter rødder som skal bruges til medicin, da der er udbrudt en sygdom i Parvmanernes verden, og nu hjælper Janus og lillebroderen så med at finde rødderne. Men det betyder at de kommer langt væk hjemmefra, og pludselig befinder de sig midt i en retssag mod dem, da de ikke må være i Parvmanernes verden. Men da der kommer angreb mod byen af rotter, så hjælper de dem igen og får derefter lov at tage hjem. Desværre er lillebroderen kommet galt afsted, og Janus skal nu finde nogen som kan hjælpe så han ikke dør. Men kan Janus det? Og hvad skal han sige til deres forældre, nu hvor de har været væk i flere dage?

En sød historie og der er mange ting at holde styr på. Jeg undrer mig flere gange over at drengene, mens de er hos Parvmanerne, får mad men ikke mulighed for at tisse eller andet? Det til side så finder jeg historien fin men lidt langtrukken. Jeg syntes til tider den var lidt tung at komme igennem. Måske var det bare mig. Jeg tænker bogen henvender sig til unge, men den kan godt fungere til højtlæsning også for lidt større børn. Og selvom jeg ikke var helt oppe og ringe, så ser jeg alligevel frem til fortsættelsen, for slutningen ligger op til at der skal ske noget mere. Det kan jeg godt lide, for det holder min nysgerrighed fangen.

Der er rig mulighed for at fantasien får frit løb, da man undervejs ikke kan lade være at forestille sig hvordan der ser ud hos Parvmanerne – og hvordan de selv ser ud også. Og selvom jeg egentlig tænker at historien vil være interessant for mange, så vil jeg mene at den henvender sig godt til unge drenge som gerne vil med på et eventyr.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter