0 kommentarer

Stille skrig af Katja Ranvits

af d. 15. september 2019
Info
 
Sideantal

282

Udgivet

2019

ISBN

9788793755536

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Cecilie Knudsen er pædagog og arbejder på behandlingscentret Solvang. En smuk solbeskinnet sensommerdag, hvor alt ånder fred og idyl er Cecilie Knudsen på vej til nattevagt. En vagt der brat bliver  ændret til noget af et mareridt, da Cecilie finder en dødelig såret kvinde i skoven, der støder op til Solvang. Politi og læger bliver tilkaldt, og det lykkes at rede den unge kvinde, der bliver lagt i kunstig koma på Solvang, da hun er for dårlig til længere transport. Imedens starter en større efterforskning, for hvem er kvinden og hvem har gjort hende fortræd? Cecilies opgave er at snakke med kvinden medens hun er i koma. Politiet har fundet kvindens dagbog, og på behandlingscentret er man enige om, at det kan være god terapi at hun får den læst op. Det viser sig at kvinden har været holdt fanget, misbrugt og tortureret. Efterhånden som der bliver gravet mere i sagen, er der tråde der rækker ud mod Cecilie og hendes fortid.

En fantastisk bog, men så absolut ikke for sarte sjæle. Det der starter stille og roligt, ruller sig ud som en tæt tåge af gru og ondskabsfuldhed der omsluttede mig. Jeg blev nærmest trukket ind i bogen, og det var ikke muligt at lægge den fra sig. Det skal dog siges, at jeg havde lige lidt problemer med at komme igang. Jeg kan godt fornemme Katja Ranvits pædagogiske baggrund, især i starten syntes jeg det fyldte meget…men som jeg kom længere ind i bogen gav det mening.

Katja Ranvits har en cand. pæd. i pædagogisk psykologi og har siden 1989 skrevet en række digte og noveller. Stille Skrig er hendes debut som spændings forfatter, og resultatet af mange års passion for at skrive og den første i en planlagt serie af filosofiske spændingsromaner om Cecilie Knudsen. Katja Ranvits er allerede gået i gang med næste bind,  Larmende stilhed, som er en selvstændig fortsættelse af Stille Skrig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter