0 kommentarer

Familien er alt hvad vi har… 3 generationer – 3 kvinder af Merete Espersen

af d. 15. september 2019
Info
 
Sideantal

180

Udgivet

2017

ISBN

978874094760

Udgave

1. udgave

 

Denne bog handler om en familie af stærke kvinder, kan man vist roligt sige. Det er tre generationer, og det er forfatterens egen familie tilbage i tiden man hører om. De tre kvinder der beskrives har hver sin del i bogen, og derfor er nogen af tingene de samme men set fra forskellig vinkel. Det er en ret interessant måde at skrive sin slægtshistorie på. Man er med under fødsler, dødsfald, sygdom, flytninger mm. Og man er ikke i tvivl om, at det har været et stort arbejde for forfatteren at finde ud af det hele og få en sammenhæng i det. Meget af historien omhandler Odsherred og København. Familien er “ægte sjællændere” og det skinner igennem på en yderst fin måde. Man får nogen fine beskrivelser af tiden som der blev levet i, og man kan levende forestille sig hvordan det har været ikke altid at have mad nok på bordet.

En ekstra korrekturlæsning ville ikke skade, men det er ikke skæmmende for bogen og man kan ikke undgå at blive berørt undervejs, især da Josephine, som er den første kvinde i bogen, slutter sine dage. Man glæder sig på familiens vegne når der sker fremgang, og man sørger med dem når børn dør. Man får her en lidt unik mulighed for at sætte sig ind i hvordan den tid var at leve i. Og den gør klart en mere taknemmelig for hvordan man har det i dag i forhold til. Vi har så mange goder og et noget lettere liv. Men der er en grundlæggende kærlighed i familien, som virkelig skinner igennem og som gør det til en fornøjelse at læse.

En rigtig fin bog, og den kan helt sikkert anbefales, hvis man er interesseret i at læse om en familie som har klaret sig på godt og ondt igennem tiden. Samtidig er det en fin fortælling om hvor hårdt man som kvinde har skullet arbejde gennem tiden for at kunne sørge for hjem, børn og sig selv. En fortælling som viser at kvinders rolle altid har været større end den værdi, vi måske har tillagt samme.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter