0 kommentarer

The Mitford Murders af Jessica Fellowes

af d. 13. september 2019
Info
 
Sideantal

415

Udgivet

2017

ISBN

9 780751 567182

Originaltitel

The Mitford Murders

 

Dette er en historie som bygger på rigtige historiske personer. Mordofferet var Florence Nightingale Shore, hun blev virkeligt slået ihjel i et tog, men det er uopklaret indtil i dag. Hun var sygeplejeske, havde  været i krig både Boer Krigen og første verdenskrig, hvor hun så lidt af hvert. Var i familie med den kendte Florence Nightingale. Mitfordpigerne er også historiske personer; døtrene af en Baron. Herefter har forfatterne spundet en historie og lavet en fængslende historie som hun får til at hænge sammen på logisk måde.

Hovedpersonen er Louise, hun kommer fra en familie med far og mor, da far døde, kom hans bror onkel Steven og nassede på dem. Han prøvede at sælge Louise for sex til en fyr han skyldte penge. Men det lykkedes Louise at flygte, hun fik hjælp af vores helt Guy som er politimand for jernbanen, hans brødre gør nar af ham fordi han ikke er rigtig politibetjent.

Men Guy følte sig ansvarlig for Florence’ mord, anså hende for at være en helt efter at hun have været i krig og hjulpet så mange sårede. Så han fortsætter med at efterforske også efter at Scotland Yard har henlagt sagen.

Louise fik job som barnepige for de større børn hos en baron, hvor hun bliver næsten veninde med den ældste datter Nancy, hun er meget optaget af mordet fordi de havde kørt i det tog hvor mordet blev begået.

Man hører om aristokratiet  og som modsætning  Louise’s familie som ikke har penge nok til at varme lejligheden. Det er familier med mange børn undtagen hos Louise, men hendes forældre var over 40 da hun blev født. Hos baronen var der 8 børn med to barnepiger.

Det er en bog med en atmosfære som hos Agatha Christie,stille rolig landsbyliv, lidt hurtigere dagligdag når man tager til London for sæsonen. Man har  tid til at tage sig af hinanden. Kun sønnen Tom kom på skole for pigerne skulle jo bare giftes. Kvinder skulle passes, kunne ikke tage sig af sig selv, ikke køre i tog alene.

Der er endnu en ung mand som døde da han efter at være blevet helbredt blev sendt tilbage til krigsfronten, men officielt  begik han selvmord.

Det jeg ikke kan lide i bogen er at centrale oplysninger er henlagt til  breve som Florence har skrevet til sin veninde Mabel. Det er ikke fair overfor læseren som prøver at gætte hvem har gjort det.

På den anden side synes jeg at ideen at bruge et uopklarede historisk mord var interessant. Der er sikkert blevet taget litterære friheder. Men dette er en forfatter jeg vil prøve en anden gang.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter