0 kommentarer

Stenhuggeren af Camilla Läckberg

af d. 27. juni 2007
Info
 
Sideantal

475

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7055-066-6

Originaltitel

Stenhuggaren

 

Camilla Läckberg var Sveriges bedst sælgende forfatter i 2006, og ikke uden grund. Hun skriver nogle af tidens mest intense kriminalromaner, hvor krimiplottet ganske vist er interessant og spændende, men hvor person- og samfunds- beskrivelserne er om muligt endnu mere fængslende og gribende, bl.a. beskrivelsen af den næsten åbenlyse krig, der er mellem nogle af naboerne i den lille svenske skærgårdsby Fjällbacka.

Den lille søde syvårige Sarah findes druknet, og ved en rutinemæssig obduktion konstateres det at det vand hun har i lungerne ikke er havvand, men badevand. Moderen til Sarah er ven med den ene af vore hovedpersoner, Erica Falck. Erikas mand er politiassistent og bliver sat på sagen sammen med det øvrige personale fra den nærliggende by Tanumshede politistation.

Titlen “Stenhuggeren” kommer af en sideløbende historie med rødder flere generationer tilbage i tiden og til nogle forbrydelser, der skete op til hundrede år tidligere.

Det er eminent godt skrevet. Den eneste grund til, at jeg ikke giver den femte stjerne, er beskrivelsen af den lokale politimester og den ene af betjentenes uduelighed. Det kan simpelthen ikke forekomme i virkeligheden.
Men se bort fra dette lille “minus” og læs bogen. Du bliver ikke skuffet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter