0 kommentarer

Sprint af Trine Andersen

af d. 20. oktober 2016
Info
 
Sideantal

50

Udgivet

2005

ISBN

978-87-7996-144-9

Udgave

Illustrationer af Mads Themberg

 

Anna er super god til at løbe. Så god at hun kan slå drengenes rekorder, men det er der selvfølgelig ikke rigtigt nogen, der tror på, selvom et stopur ikke plejer at lyve.

Anna og resten af skolens elever har idrætsdag. Anna er imidlertid optaget af noget andet, for hun synes, at hun så et glimt af Balder. Det kan bare ikke passe, for han er flyttet til Nordjylland sammen med sin mor og hendes nye mand.

Det er dog sandt. For senere samme aften hører Anna en efterlysning i fjernsynet. Balder er stukket af hjemmefra. Hvor i alverden kan han være? Og hænger hans forsvinden sammen med efterlysningen af den sorte labrador Bella? Man kan ikke engang ringe til nogen, hvis man kender noget til det med hunden, istedet skal man tage til den gamle forladte mølle i Hørmølleskoven. Så der tager Anna hen og finder Balder, der er kommet til skade, så hun må løbe efter hjælp.

“Hun var en maskine. Hjertet gungrede, lungerne udvidede sig, musklerne arbejdede. Et eller andet sted i krattet smed hun trøjen fra sig, den måtte hun finde i morgen. Hun tumlede ud af skovbrynet og hen ad cykelstien, der gik bag om haverne, men hun havde ikke tid til at løbe hele vejen udenom.”

Sprint er en af Dansklærerforeningens billedromaner. De er alle karakteriserede ved, at der er mere tekst og færre billeder end i en billedbog, og de egner sig derfor bedre til lidt ældre børn end billedbogen. Alligevel bidrager illustrationerne i høj grad til den samlede læsning af bogen. De giver et solidt indblik i hovedpersonerne og i de steder, hvor historien foregår.

Sprint er en af de lettest tilgængelige billedromaner i serien, og kan læses selvstændigt at børn, der ikke er bekendt med genren.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter