0 kommentarer

Sort boks af Jennifer Egan

af d. 8. februar 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

102

Udgivet

2013

ISBN

978-87-7129-243-5

Originaltitel

Black box

 

Jennifer Egan er nok mest kendt for bogen “Tæskeholdet banker på”, der er blevet en international bestseller, herunder også i lille Danmark.
Forfatteren har dog også andre bøger på samvittigheden, og det var derfor med relativt store forventninger, at jeg påbegyndte læsningen af “Sort boks”.

“Sort boks” er fortællingen om en amerikansk kvinde, der arbejder som spion.

Hendes job går kort fortalt ud på, at bruge sin charme og intelligens til at infiltrere magtfulde mænd (fjenden), der i bogen bliver omtalt som den Tildelte Partner. Dette job er farligt, dels fordi man kan blive opdaget, dels fordi jobbet som spion kan ende med at koste vores kvindelige spion livet.

Bogen er en slags opremsning af gode råd/vejledning til nye spioner, dels en beskrivelse af nogle af de handlinger man kan opleve som spion.

Bogen er skrevet i et sprog, der minder om opslag på Twitter eller Facebook.

Der er tale om korte tekst-sekvenser, hvor man som læser skal bruge sin fantasi for at finde ud af, hvad der er op og ned i historien.

Denne brug af sproget er anderledes og spøjs, men på mig virkede det først og fremmest generende, at der skøjtes hen over overfladen i stedet for bare at skrive en sammenhængende fortælling om en kvindelig spion.

“Sort boks” er en bog, der er hurtig at læse, men desværre også en bog, der ikke efterlader det helt store indtryk på læseren, bogen hører nok til i kategorien “forglemmelig”.

Jeg manglede dels nogle overbevisende personbeskrivelser og dels noget mere kød på handlingen, så det er desværre ikke helt godt nok til, at jeg kan give en overstrømmende og positiv anmeldelse af “Sort boks”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter