0 kommentarer

Spøgelser, overalt af Judith Hermann

af d. 18. august 2019
Info
 
Sideantal

337

Udgivet

2017

ISBN

978 87 93209 52 7

Originaltitel

Nichts als Gespenster - oversat af Niels Brunse

Udgave

2. rev. udgave

 

Syv lange noveller. Syv historier om lettere følelsesløse, kærlighedsforvirrede kvinder et sted i 30’erne, hvor livet endnu står åbent, men hvor dørene måske snart lukkes.

Judith Hermann skriver indlevet om syv vidt forskellige kvinder, der ligner hinanden til forveksling. De betragter kærligheden udefra, mens de ryger – og rejser – og er sært upåvirkede såvel af deres kroniske handlingslammelse som af de påfaldende upåfaldende steder, de i øjeblikket befinder sig.

Island, Tromsø, Prag, Nevada…

Man kunne få den tanke, at novellerne er henlagt til netop disse lokaliteter, fordi Judith Hermann selv har haft lyst til at rejse dertil og foretage sin velovervejede research.

Stedbeskrivelser, lokalbefolkning, hoved- og bipersoner, replikker: Alt er skrevet med nonchalant præcision, med doven indlevelse, med nysgerrig livserfaring. Kort sagt, Judith Hermann når hun er allerbedst.

Venter kærligheden på os alle sammen derude et sted? Skal man lede efter den på fremmede steder, eller bor den uset og upåagtet inde i os selv? Betyder det overhovedet noget?

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter