0 kommentarer

Skovrå af Astrid B. Z. Madsen

af d. 18. august 2019
Info
 
Sideantal

235

Udgivet

2019

ISBN

9788772008639

 

Skovrå er for dig, der søger fantasy med et twist af mystik.

16-årige Cas flytter til Granhjem med sine forældre, fordi de har fået arbejde der. Her møder han den lidt mystiske Sara, som han hurtigt forelsker sig i. De indleder snart et forhold, men der er noget uforklarligt over hende og hendes opførsel. Samtidig opdager Cas, at der er noget mystisk og farligt ved skoven, der fylder så meget i byen, og hvordan hænger det lige sammen med Sara?

Skovrå er forfatterens debutroman, og jeg synes helt bestemt, at hun har gjort et godt stykke arbejde. Historien er kort og præcis, hvor alt overflødigt er udeladt, hvilket får fortællingen til at fremstå skarp. Plottet er virkelig spændende, og hele verdensopbygningen samt skovens betydning er et interessant take på genren, der også krydres med en god portion mystik. Jeg kunne dog godt have brugt et større indblik i skovens væsener, og hvordan det med skoven fungerer.

Sproget er levende og medrivende, og idet forfatteren ofte arbejder med korte sætninger, sættes tempoet igang sprogmæssigt og giver følelsen af, at der er noget på spil. Som læser sidder man med oplevelsen af, at der er noget vigtigt, man skal nå, og det er der for sin vis også for bogens hovedperson Cas. På trods heraf, føles det til tider som om, det går en smule for hurtigt. Bogen er ganske kort, hvilket medfører, at historien lidt lider under dette. Cas møder meget hurtigt Sara, deres forhold udvikler sig, og inden man har set sig om, er de ikke længere sammen. I mine øjne kunne historien sagtens have været længere, uden at det ville ødelægge helhedsindtrykket.

Forholdet mellem Cas og hans forældre er meget realistisk, og jeg synes også, at det er lykkes forfatteren at skildre sine karakterer meget virkelighedstro og med en masse dybde. Særligt Cas, som også er ham historien følger. Vi får et godt indblik i hans tanker og følelser, som tilføjer historien noget ekstra.

Jeg synes helt klart, at Skovrå har masser af potentiale. Selvom der for mig er nogle ting, der halter, så trækker sproget, indlevelsen og potentialet mig op på 4 stjerner. Hvorvidt bogen er afsluttet eller åbner op for et helt nyt univers med flere bøger, er uvist. Jeg læser dog gerne med, hvis der skulle komme en efterfølger, for det mytiske og uforklarlige i plottet fangede mig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter