0 kommentarer

Splinten fra Argo af Sjón

af d. 11. juni 2010
Info
 
Sideantal

138

Udgivet

2006

ISBN

87-11-17137-5

Originaltitel

Argóarflísin

Udgave

1.udgave

 

Valdimar Haraldsson er en aldrende islænding, der er bosat i København. Han har måske også en lettere pessimistisk tilgang til verden, men ikke desto mindre glæder han sig til den forårstur han skal ud på i 1949.

Valdimar er inviteret på sejltur med skibet M/S Elisabeth Jung-Olsen, og turen går mod Norges kyst og videre derfra mod Sortehavet.

Under sejlturen stifter Valdimar bekendtskab med skibets besætning, herunder styrmanden Kaineus, der viser sig, at have talent for at fortælle en god historie.

“Splinten fra Argo” er fortællingen om en sejltur langs Norges kyst. Samtidig med, at vi følger turen op langs Norges kyst følger vi også med i den fortælling, som Kaineus fortæller de øvrige besætningsmedlemmer.

Det er mildest talt en ualmindelig historie, som Kaineus fortæller. Besætningsmedlemmerne på skibet Argo er taget på togt for at finde Jasons gyldne skind, men da skibet anløber øen Lemnos opdager besætningen noget underligt – øen er kun beboet af kvinder.

Bogen tager læseren ind i et anderledes univers, hvor tiden på øen Lemnos beskrives, og det er ikke småting, der lægges for dagen.

“Splinten fra Argo” er skrevet i et godt og varieret sprog, og det er positivt.

Det, der trækker bogen ned er, at jeg har svært ved at se formålet med bogen – jeg kan ikke gennemskue hvad forfatteren vil med bogen. Det kan selvfølgelig være mig, der ikke har set pointen, – men det trækker ned, at jeg ikke kan se en pointe i bogen.

Det, der også trækker ned er, at nogle af personerne er utroværdigt beskrevet, og det sammenholdt med, at jeg ikke kan se pointen med bogen betyder, at jeg desværre kun kan give bogen to stjerner. De to stjerner er givet for et godt sprog og for, at hovedpersonen er overbevisende beskrevet.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter