0 kommentarer

Spirit. Bind 7: Juvelen fra Gizeh Af Will Eisner

af d. 15. december 2021
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

93

Udgivet

1984

ISBN

87-418-7046-8

Originaltitel

The Spirit

 

Som altid i de gamle danske udgivelser begaves vi med tolv historier på hver syv sider. At Eisner kunne producere syv sider hver eneste uge året rundt, er et tegn på hans herostratiske talent. Forsiden er som altid smuk, og folder man albummet ud, danner den sammen med bagsiden et tableau, hvor Spirit sidder ved stranden på en lille øde ø, med en femme fatale bag sig og en forbryder bundet op i en palme foran den obligatoriske træhytte. Titelhistorien om juvelen løber over fem afsnit – eller det passer egentligt ikke, for Vand er et afbræk der viser hvad politiinspektør Dolan arbejder med i Spirits fravær. Og Dolan får næææsten arresteret to vandkunstnere. Den ene sælger vand mens der er tørke, og den anden er en indianer der er ret ferm til regndans. De to mand med deres diametralt modsatte tilgang til badevand, bliver naturligvis ærkefjender. Når Spirit ikke optræder i en ‘Spirit’, er det som regel et tegn på at Eisner har været helt i sit kreative es, for der digter han altid udenom og forsøger bevidst at undgå det gængse. Måske er det netop den umenneskelige deadline (syv sider pr uge), der har tvunget ham til dette. Tal om at arbejde bedre under pres.

Tilbage til den om juvelen, for som noget nyt digter Eisner videre på den samme historie over fire omgange. Spirit skal transportere juvelen hjem på en cruiser, men skibet forliser og han strander sammen med en håndfuld skurke på en øde ø. De andre dør én efter én som i en god gammeldags klassisk krimi.

Klassisk kan man godt kalde albummet, – klassisk tegneseriekunst, med fed streg under ordet kunst. Tidligere i år udgav Fahrenheit Eisners ‘En kontrakt med Gud’ og vi kan jo håbe at de tage stafetten med Spirit op. Det er på høje tid med en samlet genudgivelse.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter