0 kommentarer

Spindleren af Thierry Jonquet

af d. 13. september 2011
Info
 
Sideantal

166

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92452-03-0

Originaltitel

Mygale

 

“Spindleren” er bestemt ingen feel good-historie. Den tynde bog er som en barneskjorte: Kort & beskidt…

Smukke Ève er fange hos en hovedrig plastikkirurg, der kun slipper hende ud af sit forgyldte bur nær Paris, for at lade fremmede mænd misbruge hende. Spinkle Vincent er fange hos en mystisk mand – Spindleren – der sulter, tørster og ydmyger ham. I en celle på et slot i Normandiet er en ung pige fanget i sin egen sindssyge, som får hende til konstant at skamfere sig selv. Forbryderen Alex er fanget i et hus i Provence efter et i øvrigt vellykket bankrøveri, hvor han skød en heltemodig politimand og selv blev såret.

De fire spor kører parallelt, indtil Alex pludselig undfanger den geniale idé at få sig et nyt ansigt, så ingen vil kunne genkende ham. Til det formål skal han bruge en dygtig plastikkirurg… Trådene i spindet knyttes nu sammen, mens perspektivet elegant forskydes. Langsomt går sandheden om hovedpersonernes identitet og historie op for læseren, der til sidst kan lægge bogen fra sig med et tilfreds suk.

“Spindleren” er et nydeligt orkestreret kammerspil, på ingen måde epokegørende, blot en behagelig bagatel med en fin efterklang. Det bliver interessant at se, hvad selveste Almodovar får ud af handlingen i sin film fra 2011, La piel que habito.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter