0 kommentarer

Spillerne af Gunnar Geertsen

af d. 13. december 2015
Info
 
Sideantal

411

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93366-60-2

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Nogen har nykker og andre er underlegne. Nogen opfatter sig selv som et stort talent mens andre ikke rigtig tror de er så gode som de får af vide. Skuespillere skal altid slås imod negative anmeldelser, egne høje forventninger og presset fra omverdenen om altid at være den der er frisk og overskudsagtig.

Der er divaen, som styrer et helt tvshow og som fyrer en bassist lige i sidste øjeblik, fordi hun har et privat problem med personen. Hvorfor det skal gå ud over alle andre er ret svært at forstå, men uden divaens accept af tingene bliver tvshowet ikke til noget, og det vil man alligevel ikke risikere.

Så er der anmelderen, som egentlig er en gammel mavesur mand, men han vil genre noget andet med sit liv og må derfor gå på kompromis og skrive noget positivt. Og helt galt går det, da en skuespiller opdager at han gemmer billeder af små børn, drenge, på sin pc, i seksuelle opstillede positioner. Han må derfor forsøge at blødgøre denne skuespiller, men om hun er klar over at det er det han gør er han i tvivl om. Om ikke andet skriver han så positivt om hende, at det virker besynderligt, for alle andre anmeldere har skrevet noget helt andet. Da anmelderen så bliver teaterdirektør, tilbyder han skuespillerinden en stor rolle, men vil det gøre ham til et bedre menneske?

Så er der reklameskuespilleren, der syntes det er dybt godnat, men som har hårdt brug for pengene. Han udvandrer fra en optræden og selv om det er kontraktbrud, så findes der en udvej.

Der er også dem, der tjener penge på skuespillerne, nemlig agenterne og dem der caster, men er det virkelig nødvendigt at have en agent?

Bogen giver et ret godt indblik i skuespil verdenen, men bliver en smule overfladisk og ligegyldig. Den går højt op i at beskrive magtforholdet, der er de forskellige led igennem og den tager også tykt pis på, at nogle skuespillere opfører sig som store stjerner, selv om de ikke rigtig laver noget.

En alt i alt fin bog, men ikke en der efterlader det store indtryk hos læseren.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter