0 kommentarer

Ulvemanden af Ian Rankin

af d. 21. maj 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

306

Udgivet

2003

ISBN

87-7955-244-7

Originaltitel

Wolfman

 

Bogomslaget til denne udgave af “Ulvemanden” er taget fra tv-serien om ”John Rebus”, dengang den udmærkede John Hannah spillede hovedrollen. Han blev siden erstattet af Ken Stott, som åbnede mine øjne for Ian Rankins bøger. Af alle de præstationer jeg har set i krimiserier i årenes løb, er Ken Stott som Rebus uden tvivl den bedste. Han har tilført sin hovedrolle en karakter og personlighed, som man kun kan gætte om i Rankins bøger, han er fremragende!

“Ulvemanden” er desværre ikke spor fremragende. John Rebus, kriminalkommissær fra Edingburgh, bliver hentet til London for at hjælpe til med at fange en seriemorder, da man er kørt fast og nærmest står på bar bund i efterforskningen. En bestialsk kvindemorder maltrakterer sine ofre med både kniv og tænder! Rebus opdager at hans egen datters kæreste er i familie med det første offer. Og ofrets mand er indblandet i hård kriminalitet. Men Rebus kan ikke få fat i nogen af dem. Derimod dukker der en dejlig psykologiprofessor op for at hjælpe, som ikke helt er den, hun udgiver sig for.

Lyder det som noget rod? Det er det desværre også! Som krimilæser forventer jeg at få mulighed for at gætte med i opklaringen. Historien skal fremlægge nogle spor, som peger i forskellige retninger, og én af disse skulle gerne være den rigtige. I denne historie dukker morderen op, nærmest helt uden ledetråde. Ledetråden fremkommer akkurat lige før man præsenteres for morderen sidst i bogen, og det er ikke godt nok!
Morderens identitet kommer som en overraskelse, men troværdig er historien saftsusemig ikke…

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter