0 kommentarer

Spiderwickfortællingerne 4: Jerntræet af Holly Black

af d. 12. maj 2008
Info
 
Sideantal

108

Udgivet

2004

ISBN

87-02-02731-3

Originaltitel

The Spiderwick Chronicles 4: The Ironwood Tree

 

Efter et roligt 3. bind i Spiderwickfortællingerne er handlingen i den fjerde bog atter uhyggelig og voldsom. “Jerntræet” bringer nye væsener på banen, nemlig de grådige dværge, som er i ledtog med den onde trold Mulgarath. Dværgene har lovet at skaffe ham Felthåndbogen mod at få del i den nye verdensorden, når trolden har taget magten over verden og alle dens væsener. Men Felthåndbogen er ikke sådan at få fra børnene, så nye midler tages i brug.

Til et fægtestævne ser Jared en pige rode i Mallorys taske, mens Mallory har en kamp. Da han nærmer sig for at undersøge, hvad pigen har gang i, viser det sig at være et uhyggeligt og skræmmende væsen, som kan skifte form og udseende. Væsenet får Jared rodet ud i så store problemer, at han bortvises fra skolen. Efter stævnet forsvinder Mallory, og noget tyder på, at hun er bortført af dværge. Jared og Simon må ud for at finde deres søster i dværgenes rige, hvor alt er lavet i metal. Men Mallory er ikke den eneste, der bliver fange hos de onde..

Både bind 3 og 4 bærer præg af at være den midterste del af en historie. Hvis Spiderwickfortællingerne havde været én bog i stedet for fem, ville man aldrig have bemærket det, men som selvstændige bind er det tydeligt, at de er en del af en helhed. De sparker kort sagt ikke helt så meget røv som de første og sidste bind i serien. Det skal dog ikke forhindre store og små fans af troldtøj at læse lystigt videre mod den sidste – rigtig gode – bog i serien, “Mulgaraths vrede”.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter